Z dwóch pomarańczy wyciska się sok, z jednej cienko obiera skórkę. To wszystko trafia na patelnię razem z szklanką białego wina i odrobiną drobno posiekanej cebuli. Po jakimś czasie spędzonym na ogniu sos pięknie się redukuje. Wtedy wystarczy dodać dwie czy trzy łyżki masła by otrzymać kremową konsystencję. Sos świetnie smakuje z lekko podsmażonymi, oprószonymi solą i pieprzem krewetkami. Lekkie i aromatyczne.
sobota, 23 maja 2009
Orange crush
Z dwóch pomarańczy wyciska się sok, z jednej cienko obiera skórkę. To wszystko trafia na patelnię razem z szklanką białego wina i odrobiną drobno posiekanej cebuli. Po jakimś czasie spędzonym na ogniu sos pięknie się redukuje. Wtedy wystarczy dodać dwie czy trzy łyżki masła by otrzymać kremową konsystencję. Sos świetnie smakuje z lekko podsmażonymi, oprószonymi solą i pieprzem krewetkami. Lekkie i aromatyczne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
slinka nawet dzisiaj mi leci na te krewety i to winko...mm....
OdpowiedzUsuńcieszę się, że pokazałaś na pierwszym zdjęciu jak używać ten przyrząd - mam go w szufladzie i nie wiedziałam co z nim zrobić; już myślałam, że pieniądze wyrzuciłam w błoto
OdpowiedzUsuńno tak, może powinni do takich skomplikowanych rzeczy załączać instrukcję obsługi :)