Przepis na zupkę jest prosty: Na dno garnka wlać należy łyżkę oliwy i podsmażyć na niej posiekany czosnek. Zalewa się go gorącym bulionem i gotuje przez chwilę (Czesi dodają też roztrzepane białko z jajka). Wystarczy doprawić do smaku i zjeść z grzankami. Na górne drogi oddechowe działa natychmiast.
Przepis na oliwki dał nam Włoch, właściciel lokalnego sklepiku spożywczego. Garść oliwek wystarczy wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę i podsmażyć przez 3 minuty dodając posiekany czosnek. W towarzystwie grzanek maczanych w oliwie – doskonałe.
Maco aka Czako, tu pracownicy Lidla martwimy się ze nie przyszedłeś do pracy,myslelismy ze gdzies w zaspie lezysz po Sylwestrze ale skoro gotujesz tzn.zyjesz.Kuruj się i wracaj bo jest tyle towaru do rozladowania ;)AAA
OdpowiedzUsuńDostałem świetną oferte pracy w Biedronce więc siedzę i rozmyślam a w midzyczasie gotuje na składnikach z Lidla!
OdpowiedzUsuńHej, Czesi dodaja tez żółty ser pokrojony w paski albo w małą kostkę na dno razem z rozbitym jajkiem przed zalaniem gorącym bulionem. POLECAM!
OdpowiedzUsuń